Materiali

TOPLOTNI IZOLACIJSKI MATERIALI, KI SE UPORABLJAJO PRI IZDELAVI FASADE

STIROPOR (EKSPANDIRANI POLISTIREN)
BELI EPS-F STIROPOR 0,039 W/MK

Fasadna plošča iz stiropora (EPS-F) je največkrat uporabljena izolacijska plošča v fasadnih sistemih. Plošča je lahka in slabo absorbira vodo. Stiropor je odporen na plesni in gnitje. Toplotna prevodnost fasadnega stiroporja EPS-F je 0,039 W/mK. Fasadni stiropor EPS-F je zelo primeren tako za izdelavo fasade pri novogradnji, kot tudi pri obnovi fasade na starejšem objektu.

GRAFITNI EPS-F STIROPOR 0,031 W/MK

Fasadna plošča EPS-F grafitni stiropor ima za 25% boljšo izolativnost kot navadni beli EPS-F stiropor. Toplotna prevodnost grafitnega stiropora je 0,031 W/mK. Grafitni fasadni stiropor je primeren tako za izdelavo fasade pri novogradnji, kot tudi za obnovo fasade na starejšem objektu.

MINERALNA VOLNA – KAMENA VOLNA
FASADNE PLOŠČE 0,034 W/MK

so mineralne sestave, negorljive in se termično ne spreminjajo (raztezajo oz. krčijo). Njihova toplotna prevodnost je 0,034 W/mK, paroprepustnost pa μ < 10. Fasadni sistem iz mineralne volne odlikujejo dobre gradbeno-fizikalne lastnosti ter odlična zvočna izolativnost. Mineralne fasadne plošče so primerne tako za izdelavo fasade na novogradnjah, kot tudi pri sanacijah starejših objektov.

FASADNE LAMELE 0,040 W/MK

so lamele iz kamene volne, pri katerih so vlakna postavljena prečno na površino. Zaradi tega imajo lamele večjo razplastno trdnost. Fasadni sistemi z lamelami iz mineralne volne odlikujejo dobre gradbeno-fizikalne lastnosti ter odlično zvočno izolativnost. Zaradi negorljivih lastnosti so zelo primerne za izolacijo visokih stavb in stavb s strožjimi protipožarnimi zahtevami. Fasadne lamele so primerne za izdelavo fasade na novogradnjah in pri obnovi starejših objektov.